Hållbar framtid

I veckan läste jag ut en bok som ja, kort sammanfattat ger en ett jäääkligt dåligt samvete. Matens pris, skriven av Malin Olofsson och Daniel Öhman. Jag trodde att jag klarade mig lindrigt undan som vegetarian, men jag äter ju fisk, ägg och ost, dricker mjölk och käkar paprika samt exotiska frukter utan att tänka efter. Mer än att köpa ekologiskt, då främst ägg och bananer. Ja, det nämnda urvalet ovan är ungefär det som avhandlas i boken, förutom kött och fågel. Visst börjar man undra - vad sjutton finns kvar?

 

Räddningen finns i frukt och grönsaker man kan odla hemma, bönor och närodlat ekologiskt som man har koll på. Jamen visst, gårdsbutiker och åka ut till bondens marknad är ju supertrevligt, men har man råd till det varje dag? Det som förvånade mig var att musslor iaf var miljövänliga, så länge de inte hade fraktats långt. Så kan man ju leva på bär, svamp och tång i havet. Det bästa är ju gratis ;) Men tanken på en kollaps på matmarknaden skrämmer.

 

Det ni läste ovan har än mer fått mig att fundera på att investera i en kolonilott. Tänka sig att ha något litet fruktträd här och där, egna rabarber, tomater i växthuset, en mysig inbjudande stuga som kan vara min ateljé. Den bilden lockar. Dessutom blev jag helt förälskad i vännernas fina sommarhus med ett ursnyggt kök helt i rostfritt som dessutom är ett bekvämt semesterboende utanför stadens brus. Det kan väl ersätta den där större lägenheten jag suktar efter, fastän priserna inte är så mycket bättre. Får hålla utkik, helt enkelt!


Svar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0