Andas höst

Helgen har kretsat kring mat. På fredagen ville jag testa lite nytt och gjorde fagiolatosås till sparrisen. Samtidigt förberedde jag förrätten till tjejmiddagen, musselemulsion. Den sistnämnda tog jag inga bilder på (den är inte så fotogenisk kan man säga, men god!) men fagiolato använde jag även till frukost, tillsammans med stekta ägg och brysselkål. Här är recept till såsen och här till emulsionen om någon känner sig manad att prova.
 
 
Tjejerna gillade förrätten, tur! A:s berömda fisksoppa var supergod och efterräten var inte heller den fy skam. Tyvärr var jag lite lat och ville hellre gosa med bebis (som attackerade mitt decoltage då och då) istället för att använda kameran. Men bilder fanns det på den ändå, från min tidiga men kalla runda på lördagsförmiddagen. Vi kollar!
 
Allt började i parken, med en lönn i lysande gult!
 
Sedan promenerade jag genom stan
 
Någon timma senare kom T förbi och vi gick vidare mot havet
 
Och landborgen
 
 
Slingrande grenar, sagolika gångar och gnistrande bäckar och en häck i rödaste rött, allt ackompanjerat av en blå himmel.
 
Gå lugnt och andas in, stanna i nuet men tankarna flyr, ack så svårt!
 
Dagen var givande och kvällen helande. Tacksam för mina vänner. Tacksam för mitt liv. Överväldigad av årstiden och naturens kraft. Redo för en ny vecka!

Svar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0