Baguetter
Nu kan jag stolt presentera: hembakade baguetter! Hittade receptet hos Pain de Martin och de blev precis som jag förväntade mig! Ganska sega, inte alltför tjock skorpa och många luftbubblor.
Det jag blev förvånad över när jag läste receptet var att det behövdes bara 5 g jäst! Degen jäste ju duktigt, så det räckte och blev över må jag säga. Dock var jag inte så noga med vatten och vetemjöl, utan tog lite på känn. Det tricket som gör att man får mjukt bröd inuti med en lätt skorpa, lite is på en till plåt nedanför den med bröden, gjorde susen!

Det jag blev förvånad över när jag läste receptet var att det behövdes bara 5 g jäst! Degen jäste ju duktigt, så det räckte och blev över må jag säga. Dock var jag inte så noga med vatten och vetemjöl, utan tog lite på känn. Det tricket som gör att man får mjukt bröd inuti med en lätt skorpa, lite is på en till plåt nedanför den med bröden, gjorde susen!



Vridna, inte alltför jämna, men mycket goda bröd!
Svar
Trackback