Sockerbomb till fikat
Den där coconut lime pie har varit i mina tankar sedan jag hittade receptet... så igår kväll köpte jag det sista som behövdes och bakade en liten kaka! Jag upptäckte dock att jag visst inte hade någon riven kokos kvar och glömt att köpa vispgrädde, men det gick bra ändå!
Man smular saltiner-kex och blandar med (kokos) och smör samt lite socker − det skippade jag − och trycker ut smuldegen i bakformen (jag gjorde bara halva receptet, så ca 26 kex gick åt). Ta tillräckligt mycket smör för att smulorna ska hålla ihop! Sedan ska den vila i frysen i en kvart, min ställde jag i kylen (för att formen inte skulle spricka i ugnen sen) och blandade fyllningen under tiden.
Limefyllningen är också enkel − en halv burk kondenserad mjölk och två äggulor plus saft av tre lime. Mixa! Under tiden har man kanske ställt smuldegen i ugnen och låtit den bli lite gyllene. Ta fram när den är klar och häll i fyllningen! Av äggvitorna gjorde jag en mjuk maräng: vispa äggvitorna fluffiga och tillsätt en halv deciliter florsocker, vispa! Äggvitefluffet smetade jag ovanpå fyllningen och skjutsade in i mitten av ugnen tills det fick färg. Sedan flyttade jag formen lite längre ner, sänkte värmen och lät den gräddas en stund till för att vara säker på att toppingen hade stelnat (den svajade ganska mycket när jag flyttade runt kakan).
Ta fram, låt svalna och ställ kallt! Njut sedan med valfria tillbehör :)

Det blev inga vackra bilder men en god kaka!
Svar
Trackback